طرز تهیه ترشی ونوشک یا بنه

baneh pickle طرز تهیه ترشی ونوشک یا بنه

رسپی ترشی ونوشک

طرز تهیه ترشی بنه با طعمی خاص و ظاهری متفاوت

ترشی ونوشک یا ترشی بنه از پسته کوهی نرسیده تهیه می شود و یکی از ترشی های محلی خوشمزه کرمانشاه و ایلام محسوب می شود.

ترشی ونوشک یکی از ترشی های محلی و خوشمزه کرمانشاه و ایلام و کوهپایه های زاگرس است.

ونوشک یا پسته وحشی کال ( به انگلیسی : Pistacia atlantica ) ، میوه درخت بنه است که به نام پسته کوهی هم شناخته می شود. ونوشک پوسته نازک سبزرنگی دارد که کمی سفت است و بعد از جدا کردن پوسته می توان مغز آن را استفاده کرد.

درخت بنه در کوهپایه های زاگرس می روید. ونوشک در فصل زسمتان به وفور یافت می شود و در استان ایلام و  کرمانشاه توسط زاگرس نشینان استفاده می شود.

بیشتر بخوانید:  انواع طرز تهیه لواشک سیب با طعم های مختلف

از قدیم ونوشک را برای رفع بیماری های معده استفاده می کرده اند. مزه منحصر به فرد و غنی ونوشک باعث شده است که جوانان هم از آن استفاده کنند.

ونوشک عطر و طعم بسیار خوشایندی دارد و برای ترشی انداختن نیازی نیست مواد طعم دهنده به آن اضافه کنید ولی در صورت تمایل میتوانید از سایر مواد طعم دهنده مثل موسیر یا فلفل برای این ترشی استفاده کنید.

برای ترشی ونوشک از پسته وحشی که هنوز نرسیده است و پوستش سبز رنگ است و پوسته چوبی اش تشکیل نشده است ، استفاده می کنند می کند.

 

ترشی ونوشک

مواد لازم ترشی ونوشک

ونوشک  1 کیلو
نمک  1 – 2 قاشق غذاخوری
سرکه  1 کیلو
موسیر  مقداری
فلفل سبز  درصورت تمایل

baneh pickle 2 طرز تهیه ترشی ونوشک یا بنه

ترشی ونوشک کرمانشاه

طرز تهیه ترشی ونوشک

ونوشک را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافه اش برود.

در صورت تمایل ونوشک را دانه کنید یا با همان شاخه های سبز داخل شیشه بریزید و بین لایه ها موسیر و فلفل سبز قرار دهید.

رویش نمک بپاشید و سپس به اندازه ای سرکه اضافه کنید که روی ونوشک ها را بگیرد.

در شیشه را ببندید و در محلی سرد نگهداری کنید.

بعد از چند روز اگر سرکه پایین افتاده بود دوباره روی شیشه را سرکه بریزید و بگذارید تا جا بیوفتد.

بیشتر بخوانید:  روش های تهیه مربا شاتوت مفید برای مبتلایان به کم خونی

ترشی ونوشک بعد از 20 روز کاملا جا می افتد .

اگر معده حساسی دارید و نمی توانید سرکه را تحمل کنید می توانید شوری ونوشک را با همین دستور درست کنید ، فقط کافیست آب را بجوشانید و سرد که شد آب نمک متمایل به شور درست کنید و به ازای هر 5 لیوان آب نمک ، 1 استکان سرکه به شیشه اضافه کنید.

 

برگرفته از بیتوته

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه ترشی پوست پرتقال به روش های متفاوت

[ad_1]   درست کردن ترشی پوست پرتقال و پیاز روش تهیه ترشی پوست پرتقال شاید تعجب …